Γιάννης Σταυρόπουλος

Ο σύμμαχος του Ίβιτς έγινε εχθρός!

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την δύσκολη δουλειά του Ίβιτς, που πλέον φορτώνεται με έξτρα πίεση.

Ο ήχος ακούγεται έντονα στο ξυπνητήρι της ΑΕΚ. Η ισοπαλία απέναντι στον Άρη αλλά κυρίως η νέα κακή εικόνα επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά πως ο διακόπτης για φέτος δεν γίνεται να γυρίσει.

Ένας κακός αγωνιστικός σχεδιασμός ή μία κακή πορεία σε μια σεζόν, όσο δύσκολο κι αν είναι να το δεχτούμε στην Ελλάδα, μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες, ωστόσο, το κοκτέιλ γίνεται εκρηκτικό αν προσθέσει κανείς και όλα τα γύρω-γύρω που συνοδεύουν αυτούς τους βαθμούς που έχουν μαζέψει οι κιτρινόμαυροι φέτος στο πρωτάθλημα.

Η φωτοβολίδα της αλλαγής Καρντόσο-Κωστένογλου έχει φτάσει στο πικ της και εδώ και σχεδόν 1.5 μήνα έχει σβήσει. Η αδικαιολόγητη -από πλευράς παικτών- έλλειψη κινήτρου, η απουσία αγωνιστικού πλάνου και οι συμπεριφορές στα Σπάτα και όχι μόνο φτιάχνουν μία ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ όπου αν έμπαινε το 1142 σε ματς των κιτρινόμαυρων θα ξεχρέωνε η χώρα!

Οι κίνδυνοι στην ΑΕΚ είναι πλέον ορατοί και σοβαροί. Ο βαθμός με τον Άρη και κυρίως η εικόνα με τον οποίο ήρθε έδιωξε κάθε αμφιβολία. Αντίπαλος των κιτρινόμαυρων δεν είναι ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ καλείται να αντιμετωπίσει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Να ζυγίσει την κατάσταση και να δει με ρεαλιστικό τρόπο τη συνέχεια βάζοντας τα πράγματα σε λογική σειρά ξεκινώντας από το πώς θέλει να κλείσει τη φετινή χρονιά πριν περάσει στον σχεδιασμό της επόμενης.

Η μεταγραφική ενίσχυση του ερχόμενου Ιανουαρίου είναι κάτι που σίγουρα «καίει». Η κάθε εβδομάδα που κυλάει όμως δείχνει πως ο Νίκος Κωστένογλου και το τιμ του πλέον δεν μπορούν να εμπνεύσουν και σε καμία περίπτωση να κατευθύνουν αγωνιστικά τους παίκτες. Τα ηλεκτροσόκ μέσα από τις επισκέψεις και τις ομιλίες των Δημήτρη Μελισσανίδη και Ίλια Ίβιτς δεν έχουν επίδραση και μέσα σε όλα αυτά δεν υπάρχει ούτε η επιλογή του «αυτόματου πιλότου» που αν μη τι άλλο θα μπορούσε να δώσει μια βαθμολογική σιγουριά.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ μπορεί να είχε άλλα σχέδια σχετικά με την θέση στον πάγκο. Ολόσωστα έχει αποφασίσει πως το πρότζεκτ του επόμενου και πρώτου προπονητή στη δική του νέα θητεία θα τον γεμίζει τουλάχιστον για τη νέα χρονιά. Το έργο του δεν είναι εύκολο και λόγω της εικόνας της αγοράς αυτή την περίοδο και λόγω μπάτζετ, όμως η ΑΕΚ κινδυνεύει να «κάψει» και την επόμενη σεζόν, αφού με το πρόσωπο που έχει δεν μπορεί να θεωρήσει κανείς δεδομένη τη θέση της στα πλέι-οφ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x